Start Women’s EuroBasket 2019

Donderdag 27 juni gaat met het Women’s EuroBasket 2019 het Europees Kampioenschap voor vrouwen van start. Het EK wordt dit jaar gehouden in Letland en Servië.

De favorieten:

België:

Volgens de laatste FIBA power rankings is België de favoriet voor dit EK. Op het vorige EK in 2017 werd de ploeg van coach Philippe Mestdagh knap 3e en vorig jaar tijdens het WK werd met een vierde plaats net naast de medailles gegrepen. Met toppers als Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand beschikt België over speelsters die een wedstrijd kunnen beslissen. En dat zal nodig zijn, België is met Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië in de zwaarste poule ingedeeld.

Frankrijk:

Franrijk, de runner-up van de vorige drie EK’s moet het tijdens dit toernooi doen zonder drie belangrijke speelsters: Diandra Tchatchoung, Sarah Michel and Helena Ciak. Ondanks dit gemis bezit de ploeg van Valerie Garnier over genoeg kwaliteit om voor de medailles mee te spelen.

Spanje:

Regerend Europees kampioen moet het dit jaar doen zonder de MVP van het vorige EK Alba Torrens. Zij zal op belangrijke momenten zeker gemist worden maar met bijvoorbeeld een Martha Xargay is Spanje ook op dit EK één van de top favorieten. De ploeg van succescoach Lucas Mondelo gaat proberen het eerste land te worden dat een EK titel prolongeert sinds 1991. In het kwalificatie voor dit EK zat Nederland bij Spanje in de poule.

Players to watch:

Astou Ndour – Spanje
Emma Meesseman – België
Alina Lagupova – Oekraïnie
Sonja Petrovic – Servië
Cecilia Zandalasini – Italië
Marine Johannes – Frankrijk
Anastasiya Verameyenka – Wit-Rusland
Julie Allemand – België

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *